Meny

Lik oss på Facebook

Feten – Storeskar – Lio (rød løype)

Feten2.jpg

22 km kupert løype. Kjør nordover på RV52, ta av mot Grøndalen og kjør helt inn til Feten. Der er det en parkeringsplass. Herfra går turen mot Bulin, et episk stølsområde og videre innover i fjellheimen. På denne løypa kan du også ta en avstikker til Bjøberg, alternativ stikket løype via Ershovdtjedna. Fra Bjøberg/ Storeskar er det mulig å returnere med Sognefjordekspressen tilbake til Tuv/ Sentrum/Ulsåk.

 

Harahorn rundt (sort/blå løype)

Vabuleino.jpg

10 km kupert rundløype, samt 5/7 km lett rundløype.

Nytt av året (2012) er det at det blir kjørt opp løyper i fjellet i Solheisenområdet gjennom hele vinteren. Tidligere ble Harahorn rundt scooterkjørt på vårparten. Harahorn Hotell har vært sentrale i innkjøp av løypemaskin, som nå driftes av Hemsedal Utmarkslag. Man finner løypene ved å kjøre vinterveien til Harahorn fra Grøndalen (mellom Solheisen og Golfstua). Følg veien helt opp til toppen, hvor det er parkeringsplass (ved Vavatn). På veien passeres en bom. Det koster 50 kr, og automaten tar bankkort. Parkeringsplassen ligger på ca 1150 moh, med svært gode solforhold i klart vær. Bilde viser måneskinnstur mot Vabuleino

Løypene starter innerst på parkeringsplassen og følger i starten sommerveien innover mot Vabuleino. Det kjøres opp doble spor, og løypa går for det meste nede langs Vavatn, og er følgelig lite kupert. Det er foreløpig løype nesten inn til Vabuleino (ca 3 km). Man må følge samme løype tilbake. Rett før man er tilbake ved parkeringen, kan man ta en avstikker opp mot venstre og følge løypa sørvestover mot Harahorn hotell (ca 1 km). Her er det servering (sjekk åpningstider før du går ut). Fra Harahorn vil det også bli kjørt opp løypa "Harahorn rundt". Denne starter flatt og fint innover mot Holsteinstølen, og dreier etterhvert nordover retning Hydalen. Det er mye stigning opp mot baksiden av Harahorn (toppen er på snaut 1600 moh, og løypa kommer ut nesten helt mot toppen). Det blir en relativt frisk utforkjøring ned mot parkeringsplassen ved Vavatn igjen. Rundturen er ca. 10 km.

 

Hundsemvatnet rundt – Kjølen – Lykkjastølane (Blå og litt Rød løype)

Løyper på 8 og 10,9 km lett terreng, adkomstløype fra Trefta på 2,5 km gir totalt 13,4 og 12,4 km. Dette er av de flotteste høyfjellsløypene med svært gode solforhold og fabelaktig utsikt når du vel har kommet opp til Kjølen. Her er en magisk følelse av å være på ett av Norges fineste tak.

Løypa er kvistet og kjøres normalt opp i vinterferien.

Løypa starter ved Trefta, en stor parkeringsplass som ligger ca 7 km fra Gravset. Det er jevn stigning ca. 2, 5 km opp til Hundsemvatnet. Det er denne delen av løypa som er rød, p.g.a. stigningen, men det er ikke en vanskelig løype å forsere. Når du er vel opp kommer du frem til et båtnaust (naturlig rasteplass) og et løypekryss. I krysset kan du velge tre retninger:

1) Rett frem rundt Hundsemvatnet (i retning mot klokken), alternativt kan du gå til venstre langs Skogshorn (med klokken). 9 km lett løype..

3) Til høyre Kjølen, 1,6 km og videre til Lykkjastølane, 2,4 km. Dette er en rundløype som fører deg tilbake til Hundsemvatnet, ca. 8 km lett løype totalt. Rundløypen har noe nedover- og oppoverbakke, ca. 120 høydemeter.

På venstre side av Skogshorn, i retning NV ca. 8 km. innenfor krysset, litt opp i fjellsiden finnes en nedlagt støl, Kvannegrø. Området kjennetegnes som et meget godt beiteområde. Stølen var i bruk frem til 1941.

Feten – Storeskar – Lio (rød løype)

22 km kupert løype. Kjør nordover på RV52, ta av mot Grøndalen og kjør helt inn til Feten. Der er det en parkeringsplass. Herfra går turen mot Bulin, et episk stølsområde og videre innover i fjellheimen. På denne løypa kan du også ta en avstikker til Bjøberg, alternativ stikket løype via Ershovdtjedna. Fra Bjøberg/ Storeskar er det mulig å returnere med Sognefjordekspressen tilbake til Tuv/ Sentrum/Ulsåk.

 

Trefta – Lægeret (Blå og litt rød løype

9 km lett løype. Løypa starter ved Trefta, en stor parkeringsplass som ligger ca 7 km fra Gravset. Det er jevn stigning ca. 2, 5 km opp til Hundsemvatnet. Det er denne delen av løypa som er rød, p.g.a. stigningen, men det er ikke en vanskelig løype å forsere. Gå rett frem i krysset, og hold løypa helt inn til Trefta.

 

Breihovdløypa (blå løype)

Breihoevdeloeypa.jpg

9 km lett rundløype. Ta av RV52 inn til Skiheisen, første vei til høyre etter skiheisbroa og følg veien opp mot Skarsnuten og videre inn i Holdeskaret. Her er det en bom før du begynner stigningen. Det koster 50 kr, og automaten tar bankkort. Det er to parkeringsplasser i Holdeskaret, det er mest naturlig å velge den siste. Løypa kan også nåes via langrennsspor fra dalstasjonen til Roniheisen, i Hemsedal skisenter, som går opp til Holdeskaret. I Breihovdløypa finner du Flævasshytta som er en fjellstue med enkel servering. Hva med en deilig vaffel?

 

Systerskarløypa (rød løype)

Systerskarloeypa.jpg

12 km kupert løype. Du finner denne løypa i toppen av Fjellheisene i Hemsedal Skisenter, eller i enden av Holdeskarets første parkeringsplass. Fra Systerskarløypa kan du følge stikket løype videre til Gol. Det er denne turen som blir brukt under Slarverennet – et renn kun for damer. Se deres hjemmeside her...

Du kan kjøpe enkeltturer i Hemsedal Skiheis. Pris ligger mellom 75-50 kroner avhengig av alder.